Tema: Re: reikia laikrodzhio
Autorius: 70005
Data: 2009-09-15 22:02:52
"Andrius" <andrius(istrinti)@beer.com> wrote in message news:h8m7p7$jds$1@trimpas.omnitel.net...
> idomu suzinot, kaip suskirstytos tos firmos, kur Lietuvoj parduodami gaminiai. Nesinoretu nusipirkus suzinoti, kad tai "trecialeiles markes" laikrodis.

Na, jei sąžiningai, tai tie skirstymai gana sąlyginiai, pagrįsti panašiais vertinimo kriterijais kaip tas turbijonas:) Visgi kalbam apie prabangos prekes, kur kietesnis tas, kuris daugiau sumokėjo:) O kai taip yra, pasiūla netrunka prisitaikyti:)

Šiaip kainą įtakoja gamintojo vardas, senumas, naudojami techniniai sprendimai/išradimai, modelių asortimentas ir tikimybė jiems tapti kolekciniais. 

Taigi yra „aukščiausios lygos“ šveicariški laikrodžiai: minėtas Patek Philippe, Vacheron Constantin, Rolex, dar visokie IWC, Zenith, Breguet (berods neseniai atsirado vienas egzempliorius, gamintas keliolika metų asmeniškai Prancūzijos karalienei Marijai Antuanetei - tik kol pagamino, klientė jau seniai buvo nukirsdinta), Piaget, Audemars Piguet, Jaeger LeCoultre, Omega, Ebel ir t.t.

Po to eina tokie kaip Tissot, Certina, Festina ir pan. (daug jų) - paprastai jaunesnės laikrodžių firmos, kurios negali pozicionuoti savęs taip aukštai kaip pirmoj grupėj išvardintos. 

Na ir tada visokie Candino, Romanson, Kolber ir kt., kokius aktyviai stumia Lietuvoj:) Nei Šveicarijoj, nei, tiesą sakant, kur nors kitur pasaulyje nemačiau šitų vardų.

Dar galima paminėti rūbų dizainerių vardais pažymėtus laikrodžius ir kitokius swatchus:) Nors šie irgi, kaina gali labai skirtis - nuo Ellesse ir Diesel iki (brangėjimo tvarka) Armani, CK, Boss, Versace ir t.t. 

Tiek neekspertiškų pastabų:)