Tema: Re: fusion reaktorius
Autorius: Toxis@ze_yvil_place
Data: 2010-11-18 19:16:32
hm.. nezhinau, kodel man atrode, kad prancuzijoj:)
anyway, teorishkai mintis uber - ir imho daug, daug mazhiau fantastine nei dyson'o sfera - anyway, tikekimes praktiniu panaudojimu bent per artimiausia penkiasdeshimtmeti...
"Vasaris" <none@none.none> wrote in message news:ibuk7h$4ek$1@trimpas.omnitel.net...
> "Toxis@ze_yvil_place" <tox@work.ble> wrote in message news:ibu4jp$g1h$1@trimpas.omnitel.net...
>> http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1329611/The-2-2billion-superlab-scientists-creating-star-Earth.html
>> 
>> pala pala, pala, o kartais nera jau dabar veikiancio prancuzijoj kazhkur? (tiesa kiek as supratau, ji kolkas brangiau kurent, negu gaunam elektros, bet still:)
> 
> 
> Čia kitas dizainas. Pas prancūzus (ir visų pirma pas rusus, beje!) yra "tokamakai" - toroidinės formos magnetiniai plazmos izoliatoriai. Bent kol kas nepasiteisino dėl izoliacijos nestabilumo, nors rodosi ITER variantui jau yra apgalvota daug pataisymų. Bet kol kas tai yra daugmaž tokio lygio problema, kaip "vakcina nuo vėžio" - variantų daug, sprendimų daug, universalaus veikiančio varianto nėr ir dar kaži ar bus.
> 
> Beje, tai ką jie daro čia, nuo praktinio taikymo dar per devynias jūras, marias. Koncepciją pademonstruoti gal ir sugebės, o traukti daugiau energijos - klausimas, nes pvz.: tokamakų dizainas tą leidžia nesunkiai, o šituo atveju dar klausimas kaip. Na bet tegu krapšto vietoje to, kad ką nors bombarduotų.