Tema: Sankcijos, dirbantiems savo darba
Autorius: Gintas <apsaugok nuo Tomo durnumo@gmail.com>
Data: 2019-03-16 00:12:49
Negi is tiesu tokia praktika?

Tarkim esi Lietuvos pasienio pareigunas. Sulaikai valstybinę siena parejusi baltarusi, mat jis su raudonais batais. Na, tau duotos vado instrukcijos, ziemos sezono metu sulaikyt visus su raudonais batais ir tamsta jas vykdai.

Po kiek laiko isgirsti, kad tavo  turimas turtas JAV isaldytas, mat Lietuvos muitinė, isakydama sulaikyt visus su raudonais batais, pazeidė baltarusiu su raudonais batais teises.  

Klausimai du: a ) ar normalu kai viena valstybė baudžia kitos valstybės pareigūna uz tai, kad pastarasis ivykdė savo tarnybine pareiga klausyt savo vadu isakymus? b) ar galimas variantas, kad panasia praktika gali taikyti uzsienio valstybes musu kariu, dalyvaujančiu ivairiose misijose, atzvilgiu? Tarkim Iranas teisėtai gali isaldyti Lietuvos kariskio Vardenio Pavardenio turta esanti Irane, mat kariskis Afganistane sulaike uzbeku turista? 


Mintys kilo perskaicius:
"Vašingtono sankcijos numato, kad bus įšaldytas visas JAV esantis tų fizinių ir juridinių asmenų turtas ir teisės į turtą, taip pat Jungtinių Valstijų piliečiams bus uždrausta vykdyti su jais sandorius."

"Keturi iš minimų asmenų yra pasienio apsaugos ir pakrantės apsaugos pareigūnai, dalyvavę praėjusių metų lapkričio 25-osios incidente, kai Rusijos pajėgos prie Kerčės sąsiaurio apšaudė ir perėmė tris Ukrainos laivus, mėginusius iš Juodosios jūros nuplaukti į ukrainiečių Mariupolio uostą Azovo jūroje, taip pat suėmė 24 jų įgulų narius.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/world/rusijai-nauju-sankciju-gusis.d?id=80628665