Tema: Vyras Tomkus is back!
Autorius: ZyklonB fur Litauen
Data: 2018-02-14 20:24:06
Matome vis labiau ne atgimstančią, bet išsigimstančią valstybę. Joje mūsų valdžia svaigsta dėl dvigubos pilietybės. Nesugeba apginti net mūsų valstybinės kalbos. Kaip veršiai, prilipę prie ES „lovio“. Kur matyta, - labdara įtraukiama į valstybės metinį biudžetą. Netgi atskira eilute. Tauta praranda išdidumą, dar net nespėjusi susivokti, jog yra Tauta. Nespėjusi pajusti tikros laisvės skonio.

Ir niekam tu žmogus nebepasiskųsi, niekur teisybės nesuieškosi, nes Maskva mūsų jau nebepriima, o Briuselis dar neprisileidžia. Mat mentalitetas ne tas. Sovietinis. Kaip kažkada pašaipiai pastebėjo Prancūzijos prezidentas Žakas Širakas: praleidžiam puikią progą patylėti. Po to mūsų valdžia net neįsižeidė. Ar įmanoma įsivaizduoti paklusnesnius vasalus?

Šiandien iš Atgimimo teliko naivi utopija. O kas pasikeitė?

Antanas Sniečkus važinėjo į Maskvą, o dabarties valdžios Petras skraido į Briuselį. Anksčiau ausis buvo atsukta į Rytus, dabar į Vakarus. Atitinkamai mūsų užpakaliai buvo rodomi Vakarams, o dabar Rytams. Regis, taip ir laukiam, kad kas nors į juos įspirtų. O jei nesulaukiam, erzinam ir tyčiojamės, skelbiam karą, kad tik greičiau atkreiptume į save priešo dėmesį, kuo greičiau išprovokuotume konfliktą. Po to lauktume, kol mums į pagalbą atskubės Didysis Brolis. (Tik ne tokiu tempu, kaip po Antrojo pasaulinio karo, kuomet nebeliko ką ginti.)