Tema: PHP Editorius - ka naudojat? koks manot yra geriausias?
Autorius: Jornada Del Muerto
Data: 2011-08-23 16:01:32
Sveiki,
    
    Ieskau patogaus, gero ir populiaraus (kad islaikyti tapati kodo stiliu kaip visuotinai priimta) php editoriaus, siuo metu naudoju waterproof PHPEdit, na bet tai komercinis produktas, nemokamai ji gaut eina tik uzklausus ne komercines licenzijos pas kurejus, ta prasme ne komerciniams tikslams ir jis turi savu minusu bei kruva apribotu nemokamoje versijoje.

    Butu gerai jeigu kolegos pasidalintumete kokius editorius naudojat dirbant su PHP, ju pliusai ir minusai.

P.S.

Domina tokie aspektai:
------------------------
1. Ar jis mokamas ar ne.

2. Apytiksliai uzimama disko vieta, rimtai dirbant su juo ir su PHP.

3. Idiegimo sudetingumas, konfiguracija ir t.t... pvz eclipse+pdt dar speju tektu paskaityti nemazai kaip ten ka sujungt kad dirbt ir t.t...

3. Autocomplete, ipac kas liecia situacijas:

$a = new MyNewClass(); // daleiskim MyNewClass tai php klase
$a->doSomeClassMethod();

Ta prasme ar jis turi galimybe tracin't koks buvo tipas priskirtas $a, ar bus auto complete MyNewClass metodams prie $a. Tai labai svarbu, nes cia viens is kertiniu akmenu kazka efektyviai programuoti kadangi PHP case sensitive (va to butent negali PHPEdit!). tinka jei reikia kazka parasyt komentare, kad editorius zinotu $a kintamojo tipa, svarbu tai eitu padaryti ir editorius suprastu tai!
    
4. Suderinamumas su Zend, man asmeniskai nelabai svarbu, nelabai su tuo dirbu, bet jei daryti ju apzvalga tai reik ir tai pamineti.


p.s. galit pamineti net jei editorius toli grazu ne tobulas, ziurint kazkoki opensource koda man visada kyla klausimas su kuo ji rase :) bet gaila retai yra galimybe paklaust, kursiu viena savo opensource projekta ir ne vien tai del to norisi kad viskas butu idealiai kode....

JDM.