Tema: Re: Antstoliu varzytines
Autorius: Jonas Sergejenka
Data: 2010-01-14 13:08:16
1. Išsiaiškinęs apie objektą, varžytynių vietą ir laiką, susimoki dalyvio įmoką. Kvituką išsaugai.
2. Varžytynių dieną pas antstolį nuėjęs prieš 10-30 min iki pradžios užsiregistruoji. Turėti asmens dok, ir žinoti savo sąskaitą, į kurią perves tavo įmoką, jei nelaimėsi. (Užsireginti galima ir anksčiau - yra tam tikrų labai smulkių niuansų pirmiems užsiregistravusiems. Na bet LABAI smulkių, kurių tau tikriausiai niekada neprireiks - daugiau skaityti CPK nuo 7xx straipsnio).
3. Veiksmas: Antstolis visus susodina, pasako "taisykles" (kurios gali šiek tiek skirtis), ir prasideda bidinimas. (Pvz, viena antstolė susirašė visus ant lapuko, skaito iš eilės pavardes ir reikalauja pasakyti savo siūlomą kainą. Jei nesakai - out, išmeta už durų. Ir taip ratu visus apeina ir išmėto "nereikalingus"). (Kita antstolė pagal CPK sako "kas daugiau?". Ištarus 3 kartus "kas daugiau" varžytynės baigiamos su esančiu rezultatu). Bet kuriuo atveju, tau tikrai bus suteikta teisė tarti savo žodį (kainą).
4. Pirmas bid'as privalomas +5% nuo pradinės (jei suma pradinė >100k - tai 3% nuo pradinės). T.y., jei turto pradinė "kaina" 150kLt, tai privalomas bent vienas pirmas bid'as, kuris būtų ne mažesnis nei 150*1.05 = 157,500Lt. O toliau - kas kaip nori. 
5. Dalyvaujant neprivaloma bidinti netgi nei vieno karto. Tarkim, jei mąstei siūlyti 160K, bet pirmas naglesnis koks pabidino 170K, tai gali sau ir tupėti kamputyje nieko nesakydamas, tik stebėdamas aplinką.
6. Einant į varžytynes labai rekomenduojama apsispręsti, kiek pasiruošęs siūlyti. Ten laiko "mąstyti ir laužytis" niekas neduoda. Paskutinėse varžytynėse antstolė "kas daugiau" 2 kartus spėdavo pasakyti per ~5 sek.
7. Vėlesnis kainos kėlimas - neribotas, gali kelti 10k, gali ir po 1Lt (1lt berods minimalus - bet negaliu garantuoti).
8. Sumokėti visą sumą privalėsi per 5 dienas (galima prašyti pratęsti iki 30d). T.y., babkes faktiškai turi turėti jau eidamas į varžytynes, nes turto jokio neturėsi (jei planuoji užstatyti bankui).
9. Pradinė turto kaina formuojama taip: 80% nuo turto vertės, jei pirmosios varžytynės, 60% - jei antrosios. Kas ir kokiu būdu vertina tą turtą - tik žuvėdros ir antstolė težino, bet iš esmės galima "orientuotis" pagal tai. T.y., kelti kainą daugiau 100% turto vertės turėtų būti labai įdomu tiek skolininkui, tiek pačiam bid'intojui. Sarkazinu. Nors, kai labai labai kažko nori - vyras gali eiti toli toli, ypač užsiazartinęs (jei pešasi dviese, o dar 5 spokso tai į vieną, tai į kitą). :))))

Johnas


"kurmis" <rupusm@gmail.com> wrote in message news:himsls$q6o$1@trimpas.omnitel.net...
> Ruosiuosi sudalyvaut vienose varzytinese. Gal kas galit papasakot kaip ten 
> viskas vyksta, kokia tvarka, nes nei karto dar nedalyvaves tokioj atrakcijoj 
> :D 
> 
> 
>