Tema: Re: Sraiges mėgėjams
Autorius: Silencer
Data: 2018-09-20 22:17:46
Kazkada sode buvo uzsiveisusios tos dydziosios, tai su sviestuku, 
cesnakiuku ir prieskoniukais... oi kaip skaniai sulapnojom :) Kad ir ne 
veislines :D

2018.09.18 10:58, Linas Petkevičius rašė:
> Sveiki,
> 
> Gal kam įdomu pačiam paeksperimentuoti virtuvėje. Draugai turi ferma, 
> pirmus metus, šalia Klaipėdoje. Augina Helix aspersa muller sraiges. 
> Savaitgali pasibandėme - dariau pirma karta, jau žinau ką ne taip, bet 
> net ir prie tokiu aplinkybių rezultatas džiuginantis. Pačias sraiges 
> parduoda po 5 EUR/kg, gali suderinti pristatymą visoje Lietuvoje. 
> Skaičiavau, kad pasiruošus, kad ir burgundiškai, eskargo ar panašiai, 
> užšaldyto produkto kainą gaunasi apie 7-9 EUR/kg. Parduotuvėje kaina 
> apie 39 EUR/kg, su sąlyga, kad "sraigienos" ten akivaizdžiai mažiau. Su 
> vienu kilogramu prasmės knistis aišku nėra, nes kai kurios procedūros 
> urminės ir nepriklauso, kiek darai - kilogramą ar penkis. Kilogramas, 
> vakare prie butelio vyno, manau 4-5 žmonėms pats tas. Šaldiklyje jos 
> gali stovėti ganėtinai ilgai, turbūt iki kito sezono. Bet teisingai 
> paruošus neturi šanso - tikrai nustebino skonis. Jei kam kokių klausimų, 
> dėl paruošimo, pristatymo ir panašiai - galite rašyti ir man.