Tema: Re: Sraiges mėgėjams
Autorius: Lavonas
Data: 2018-09-18 11:21:53
Nu tai rashyk kontakta, o mes jau cia kaip nors sumastysim ar norim ar nea 
:D

"Linas Petkevičius"  wrote in message 
news:pnqb6u$u8p$1@trimpas.omnitel.net...

Sveiki,

Gal kam įdomu pačiam paeksperimentuoti virtuvėje. Draugai turi ferma,
pirmus metus, šalia Klaipėdoje. Augina Helix aspersa muller sraiges.
Savaitgali pasibandėme - dariau pirma karta, jau žinau ką ne taip, bet
net ir prie tokiu aplinkybių rezultatas džiuginantis. Pačias sraiges
parduoda po 5 EUR/kg, gali suderinti pristatymą visoje Lietuvoje.
Skaičiavau, kad pasiruošus, kad ir burgundiškai, eskargo ar panašiai,
užšaldyto produkto kainą gaunasi apie 7-9 EUR/kg. Parduotuvėje kaina
apie 39 EUR/kg, su sąlyga, kad "sraigienos" ten akivaizdžiai mažiau. Su
vienu kilogramu prasmės knistis aišku nėra, nes kai kurios procedūros
urminės ir nepriklauso, kiek darai - kilogramą ar penkis. Kilogramas,
vakare prie butelio vyno, manau 4-5 žmonėms pats tas. Šaldiklyje jos
gali stovėti ganėtinai ilgai, turbūt iki kito sezono. Bet teisingai
paruošus neturi šanso - tikrai nustebino skonis. Jei kam kokių klausimų,
dėl paruošimo, pristatymo ir panašiai - galite rašyti ir man.