Tema: PAPAI!
Autorius: Dekanas
Data: 2012-05-01 22:06:14
oi senokai buvo ....

Keletas rekomendacijų kaip naudotis grupe: 

1. Diskusijoms skirta omnitel.foto, nuotraukoms ir jų aptarimams - omnitel.foto.binaries grupė. 
2. Postinam TIK savo nuotraukas (na nebent aiškiai užrašius tikrąjį autorių) 
3. Nepainiojam o.foto.binaries su Recycle Bin ar My Pictures - prieš postindami pagalvojam, ar kam nors bus įdomu tai žiūrėti. Jei norim aptarti techninius, o ne turinio aspektus - taip ir parašom. 
4. Nepamirštam pasidalinti techninėmis detalėmis. Smalsu tiesiog :) Dedam po vieną nuotrauką į postą. Jei rodome kelias iš karto - rašom temą su aprašymu, o nuotraukas dedam į atsakymus (bus lengviau nesusipainioti kuriai nuotraukai skirtas komentaras). Išjungiam skaidymą - jei laikysitės 6-to punkto, jo ir neprireiks. 
5. HTML nerekomenduotinas - ne visi newsreader'iai jį supranta. 
6. Nepostinam gigantiškų nuotraukų. Rekomenduojama tilpti į 600x800 pix ir 200 KB, JPEG. Geriems darbams to per akis :) DĖMESIO - prie šio punkto ypač kabinėjames. 
7. Asmeninius santykius aiškinamės privačiai. Pažeidus - alus užterštos temos autoriui :) 
8. Nepersistengiam su citatomis - atsakinėdami iš ankstesnio posto paliekame tik būtiniausią informaciją. 
9. Gerbiam vieni kitus ir vieni kitų darbus - turi teisę egzistuoti ir J/B, ir abstraktai, ir saulėlydžiai su gėlytėmis. Bet nepamirškim ir 3-ios taisykles. Kritikams paliekama teisė kibti prie turinio banalumo. 
10. Komentarai skiriami nuotraukai, o ne aiškinti kas toks yra autorius ir kur jam reikia eiti. 
11. Susireguliuojam kompiuterių laikrodžius ir laiko juostas: Lietuva gyvena (+0200 + "Automaticaly adjust clock for daylight saving changes") 
12. Kad nereikėtu šifruoti hieroglifų vietoje lietuviškų raidžių (taip pat ir citatose) - teisingai susireguliuojam newsreader'ių regioninius nustatymus, smulkiau: http://www.liks.lt/modules/tinycontent/index.php?id=23. Lietuvybės naudojimas rašant - jūsų asmeninis reikalas. 
13. Laikomės tinklo etiketo - smulkiau http://perkunas.vtu.lt/kompiuteriai/rfc1855lt.html 
14. Jokio spamo! Žinom gerų metodų, kaip spamerius bausti :) 
15. Komerciniai skelbimai žymimi priešdėliu "Com:", siekiant išvengti prekybos vogta technika reikia nurodyti parduodamos prekės serijos numerį.


-- 
Sincerely,
Dekanas
www.dekanas.lt 
www.reportazas.lt
www.fotopanorama.lt