Tema: Q: zemes zolei?
Autorius: dede
Data: 2010-04-13 12:10:09
sveiki,
 
patarkit del zolytes: 
mazesnej daly sklypo - kasti grioviai, uzlyginti patrombuojant, kruvos pavirsinio ir nelabai grunto (nuimto nuo ten, kur dabar trinkeles), gruntas molingas. kazkurie darbininkai mestelejo - ai, uzsivezk durpiu ir pamaisyk. 

klausimas nr. 1 del mazesnes dalies: kas geriau - uzsivezt durpiu ir pamaisyt, ar uzvezt tiesiog geresnio augalinio grunto? jeigu durpiu, mazdaug kokiu santykiu? kas geriau, kas pigiau? 

didesnej daly sklypo - laukine pieva; nelygi (kupstai/duobes), nedidelis slaitas, auga puseles, nekasta, sunkios technikos nevazineta, tik bobcatu palei tvora, kas siek tiek matosi. reikia aplyginti (dabar su zoliapjove nelabai praeiciau), pasitvarkyti nuolydzius, o tada kaip ir kitur nupurksti ir uzseti (nebesiulykit palikt laukines - ilgai svarstem ir apsisprendem sukulturinti).  

klausimas nr. 2 del didesnes dalies: kaip daryt - sukultivuoti? velena isrinkti? ar uztenka tiesiog nupurksti? reikia pilt augalinio/durpiu ar ne (naturali zole kaip ir neblogai auga)?

klausimas nr. 3, bendras: kontaktai zmoniu, vezanciu durpes ir/arba augalini, pageidautina tokiu, is kuriu patys emet ir likot patenkinti. vieta - Vilnius, Bajorai.

aciu visiems pasisakysiantiems.