Tema: del atsakomybes pareikalavimo
Autorius: bzik
Data: 2011-05-12 11:53:54
Priesistore:
2007 pirkom nama su sklypu sename kvartale su visomis kryptimis ziurinciomis tvoromis. Sklypo planas padarytas 2006, su visais kaimynu parasais. Kaip dabar aiskeja, buvo "popierinis", pagal visu metu jau registruotu sklypu duomenis - niekas vietoj nebuvo ir nieko nematavo.
Planas neatitinka ir realybes - veikla vyksta pagal istorines tvoras, pvz. kaimynas mums "skolingas" ~0,25a. Daug nesukom galvos, nes buvo kitu rupesciu. 
Dabar nusprendem galutinai susideliot taskus. Kad viskas butu sazininga, issikvietem ta pacia, plana dariusia, matininke. Ji pradejo nustatinet koordinates. Failed - visi sklypai turi pasislinkt per gerus 30cm., kampai nesutampa. Kalte varo pries ja matavimus dariusiam. 

Dabar:
Atliekami teoriniai ir praktiniai sklypo formavimai pagal egzistuojancia situacija, ko rezultate turbut reiks naujos sklypo bylos, tvarkymu zemes tarnyboje, registru centre, galbut banke.

Klausimas:
Ar turiu teise, remiantis, kad pries 5m. atliktas darbas buvo nekorektiskas, taip pat kazkokiais aktais, pareikalauti teisingu duomenu/bylos, suderinimo tarnybose ir nemoketi uz ju parengima?