Tema: Re: astronomija...
Autorius: Rich
Data: 2013-10-28 11:05:14
Labai paprastai :)
skirtingi ne juoduju skyliu matmenys, o ju ivykiu horizontu matmenys, kurie priklauso nuo juodosios skyles mases :) pvz., pauksciu tako centre randasi skyle, kurios ivykiu horizonto dydis yra mazdaug saules sistemos dydzio. Zinoma yra ir mazesniu ir didesniu, bet visos jos grubiai kalbant yra "taskai" :)
Be to klausimas "kodel tai yra singuliarinis taskas" nera labai korektiskas, nes atsakymas skambetu kazkaip taip "todel, kad nieks nezino kodel" :)

O galutiniam proto nuvaziavimui turiu dar pora klausimeliu, kurie siai dienai nera ispresti:
Pvz., kaip dalele gali buti keliose vietose vienu metu? Kaip kelios daleles gali buti susijusios per atstuma (gan dideli), per kuri neveikia nei viena mums zinoma fizikine jega? Kaip elementarios daleles jaucia, kad yra stebimos ir atitinkamai keicia savo prigimti? Kas yra uz visatos ivykiu horizonto?

:)

Kalbant apie skirtingas mases tame paciame turyje, na tai yra normalus dalikas, nes kalbam apie tanki (elementari fizika). Kai turis arteja i nuli is elementarios fizikos pereinam i kvantini pasauli, apie kuri siai dienai zinome nedaugiau nei Karalius Mindaugas apie elektra :) O ar tai pieva kazkokia ar ne, as nesiimu spresti :)

> Kodel tai singuliarinis taskas, gi juodosios skyles yra skirtingu matmenu, vienos mazesnes, kitos didensnes (pvz galaktikos centre). 
> Kaip gali buti skyles su skirtingomis masemis, bet uzimti ta pati "turi" t.y. singulairini taska (kuris lygus 0??? pieva kazkokia)?