Tema: Re: Antstoliu varzytines
Autorius: Jr
Data: 2010-01-15 12:39:55
Na ten nebaigta statyba buvo, tai kaip ir investicinis projektas del 
kurio varzesi du UABai, tai kainai pakilus auksciau numatytos, teko 
greitai perskaiciuoti galutines projekto kainas.

Jonas Sergejenka wrote:
> Nesuprantu, kam jam kalkuliatorius buvo reikalingas, nes velesniems (nei pirmas) bidinimams NEtaikoma jokia %% taisykle, o operuojama tik absoliuciomis vertemis.
> Daugiausia vargo tik paskui buna, kai antstolis suraso varzytyniu protokola, i kuri turi surasyti absoliuciai visus bidinimus. Tai jei chebra nuo 80k iki 240k kilo po 1-2 tukstancius, tai galejo gautis apie 60++ bidinimu, ir juos visus reikia itraukti i protokola.
> Del to po dideles vertes turtui yra juokinga kelti kaina po 1Lt, nors ir legalu. Taigi, nezinau, kam reikalingi kalkuliatoriai.
> 
> Pvz.: pradine kaina is antru varzytyniu 80kLt. Reiskia turtas buvo ivertintas (kada? - neaisku) 80/ 0.6 =133kLt. Tokia tad turto verte. O jei chebra uzbidino iki 240kLt - tai arba turtas buvo ivertintas neteisingai, arba labai stiprus MACHO buvo susirinke, ir pralaimejimas jau buvo nelygis.
> 
> O vat perskaiciau, kad "bidintojams" jeigu prireike kalkuliatoriaus - na, tada gal ir galimas daigtas - reikia gi paskaiciuoti, kiek vertybiniu popieriu reiks parduoti, kad surinkti grynais. Tokiu atveju tikiu, kad antstolis galejo ir "neskubinti" :) Nes kuo daugiau pakelia kaina - tuo ramiau antstoliui - bus is ko sumoketi skolas + islaidas.