Tema: Paveldejimas ir dovanojimas
Autorius: ROOTS
Data: 2009-04-24 00:02:57
Reiskias tokia situacija susikloste.
Gyvena anuke senelio bute, senelis zento. Senelis testamentu uzrases anukei buta. Senelis senas, mociute mirusi(pries 12 metu). Vienintele dukra(anukes mama) irgi mirusi(pries kelis metus).
Anukei perkant busta prisireikia papildomo garanto banko paskolai gaut. Paziurima , pagalvojama ir nusprendziama, kad reikia padaryt buto dovanojima anukei ir anuke gales ten banke jau tvarkytis reikalus pati.
Anuke nuvaziuoja pas notara del buto dovanojimo ir issiaiskina kad: Mirus mociutei(pries 12 metu ) senelis nesusitvarke dokumentu paveldejimo. Butas buvo gautas dovanu is dukros, o dukra tuo metu gavo dovanu kita buta is tevu. Na buvo apsikeista butais. Tai va dukra dovanojo buta tevui. Mirus mociutei, senelis nieko netvarke, nes jis net negalvojo ir nezinojo kad reikia kazka daryt. Dabar jam 90 metu, taip jis dabar paaiskino. 
Vienu zodziu, dabar notare aiskina(cia notares issakyti zodziai): kad pirma reikia sutvarkyt dokumentus paveldejimo. Iki 2001 metu nereikedavo tvarkyt, automatiskai tipo pereidavo turtas, po 2001m reikejo. Bet net jei paveldejimas buvo pries 2001 metus, vistiek po 2001 reikejo tvarkyt. Todel dabar teks ilgai ir nuobodziau krustis su dokumentu tvarkymu, Tai atims laiko ir pinigu. Teismai ir pan. Visu antra dovanojant buta anukei i dovanojima bus itrauktas sakinys, kad butas dovanojimas su salyga, kad senelis tame bute gales gyvent iki mirties(Senelis dabar gyvena pas mirusios dukros vyra) O su tokiu sakiniu, be kurio tikrai nebus dovanojimo, bankas tikrai nesutiks del tokio buto ikeitimo jam. Vienu zodziu jums tikrai neverta nieko isvis daryt. Laukit kol numirs ir tada paveldeje tvarkykites dokus.

Anuke pasimetusi. Ar tikrai viskas tiesa, ka aiskino notare? Anuke spaudzia laikas del banko, paskolos ir naujo busto isirengimo. Gal kokiu protingu minciu, patarimu ir pan? Gal kas ka is praktikos?

P.S. Pirmadieni eisim pas advoka pakalbet situo klausimu. Bet pirmadienis dar tolokai, o anukes nervai negeleziniai :)