Tema: Re: ispjova orkaiteje
Autorius: pozherukas [namie]
Data: 2010-03-29 17:04:42
Tai, kad aš net orkaitėj termometro neturiu :(.
Na bus proga įsigyti, jau seniai planuoju.

"SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
news:mn.eba47da3a8162245.0@gmail.com...
> Arba paprasčiausiai pamatuoti mėsos vidaus temperatūrą. Jei kiaulės centre 
> yra 72-77C - gatava. Jaučiui - 65-70C.
> Kai kurie šaltiniaii teigia +/- keliais laipsniais į kitas puses, bet 
> vidurkis maždaug toks.
>
> M.
>
>> hmm.., ir tam dideliam gabalui kiaulienos užtenka 30-40 min.
>> čia ne priekaištas, o tik pasitikslinimas, bo skamba labai viliojančiai 
>> ir
>> planuoju giminei padaryti šį savaitgaly.
>>
>> "MaRiUs" <marius@DELETEardega.lt> wrote in message 
>> news:holtff$9d6$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Be orkaites superine ispjova gaunasi sitaip (daryta n+1 karta)
>>> Imi kiaules ispjova (didele viena arba dvi mazas)
>>> itrini druska +pipirais
>>> Prismaigstai surio siaudeliu (as naudoju Zermentali, jei litai drasko 
>>> kisene ar reikia kaip reikalas paissip.... tai dek parmezana/dziuga ar 
>>> pan.), pavolioji siek tiek i miltus,dedi sita visa daikta i keptuve ir 
>>> dailiai apkepini is visu pusiu kad tokia kaip plutele rusva uzsidetu, 
>>> tada paimi kokiu pora nemazu svogunu, supjaustai kubiukais nedideliais 
>>> ir kartu apkepini kol pagels, tada jami pora bankiu naturalaus jogurto 
>>> (man geriausiai tinka JOY po ~400ml ten kazkur tai)i jas imeti po pora 
>>> sauksteliu buljono (na, jei yra kubeliai tai reik kazkaip pratirpdyt 
>>> nedideliam kieky vandens), ismaisai ir uzpili ant viso sito daikto taip 
>>> kad ispjova butu beveik "po vandeniu" (bent jau pas mane taip iseina), 
>>> uzdengi ir troskini kokias hmz.... 30-40 min, tada atidengi, ivarai 
>>> petrazoliu pora sauju, smulkiaipjaustytu ir dar kokias 10 min 
>>> patroskini, kol petrazoles sushus ir paleis spalva. Tiekiama su bulvem. 
>>> Skonis fantastiskas, o padazas tai is viso nerealiai skanus, galima ir 
>>> be mesos naudot....
>>>
>>>
>>> On 2010.03.27 17:14, zhegonskas wrote:
>>>> sveiki,
>>>>
>>>> pasiulykit koki paprasta uztikrinta recepta ne itin nagingam kulinarui.
>>>>
>>>> ryt turiu istaisyti pietus septyniems zmonems, tai pirma mintis kepti
>>>> kazka orkaiteje ir imti gera jautienos ar kiaulienos vidine ispjova, 
>>>> kad
>>>> butu sunku sugadinti mesa :)
>>>>
>>>> kiek laiko, kokia temperatura, etc :) nes patirties truksta :)
>>>>
>>>
>>> -- MaRiUs
>>>
>>> Kaunas
>
>