Tema: Re: ispjova orkaiteje
Autorius: SMart
Data: 2010-03-29 15:32:09
Arba paprasčiausiai pamatuoti mėsos vidaus temperatūrą. Jei kiaulės 
centre yra 72-77C - gatava. Jaučiui - 65-70C.
Kai kurie šaltiniaii teigia +/- keliais laipsniais į kitas puses, bet 
vidurkis maždaug toks.

M.

> hmm.., ir tam dideliam gabalui kiaulienos užtenka 30-40 min.
> čia ne priekaištas, o tik pasitikslinimas, bo skamba labai viliojančiai ir
> planuoju giminei padaryti šį savaitgaly.
>
> "MaRiUs" <marius@DELETEardega.lt> wrote in message 
> news:holtff$9d6$1@trimpas.omnitel.net...
>> Be orkaites superine ispjova gaunasi sitaip (daryta n+1 karta)
>> Imi kiaules ispjova (didele viena arba dvi mazas)
>> itrini druska +pipirais
>> Prismaigstai surio siaudeliu (as naudoju Zermentali, jei litai drasko 
>> kisene ar reikia kaip reikalas paissip.... tai dek parmezana/dziuga ar 
>> pan.), pavolioji siek tiek i miltus,dedi sita visa daikta i keptuve ir 
>> dailiai apkepini is visu pusiu kad tokia kaip plutele rusva uzsidetu, tada 
>> paimi kokiu pora nemazu svogunu, supjaustai kubiukais nedideliais ir kartu 
>> apkepini kol pagels, tada jami pora bankiu naturalaus jogurto (man 
>> geriausiai tinka JOY po ~400ml ten kazkur tai)i jas imeti po pora 
>> sauksteliu buljono (na, jei yra kubeliai tai reik kazkaip pratirpdyt 
>> nedideliam kieky vandens), ismaisai ir uzpili ant viso sito daikto taip kad 
>> ispjova butu beveik "po vandeniu" (bent jau pas mane taip iseina), uzdengi 
>> ir troskini kokias hmz.... 30-40 min, tada atidengi, ivarai petrazoliu pora 
>> sauju, smulkiaipjaustytu ir dar kokias 10 min patroskini, kol petrazoles 
>> sushus ir paleis spalva. Tiekiama su bulvem. Skonis fantastiskas, o padazas 
>> tai is viso nerealiai skanus, galima ir be mesos naudot....
>>
>>
>> On 2010.03.27 17:14, zhegonskas wrote:
>>> sveiki,
>>>
>>> pasiulykit koki paprasta uztikrinta recepta ne itin nagingam kulinarui.
>>>
>>> ryt turiu istaisyti pietus septyniems zmonems, tai pirma mintis kepti
>>> kazka orkaiteje ir imti gera jautienos ar kiaulienos vidine ispjova, kad
>>> butu sunku sugadinti mesa :)
>>>
>>> kiek laiko, kokia temperatura, etc :) nes patirties truksta :)
>>>
>>
>> -- MaRiUs
>>
>> Kaunas