Re: ispjova orkaiteje

MaRiUs, 2010-03-27 23:31:27
Be orkaites superine ispjova gaunasi sitaip (daryta n+1 karta) Imi kiaules ispjova (didele viena arba dvi mazas) itrini druska +pipirais Prismaigstai surio siaudeliu (as naudoju Zermentali, jei litai drasko kisene ar reikia kaip reikalas paissip.... tai dek parmezana/dziuga ar pan.), pavolioji siek tiek i miltus,dedi sita visa daikta i keptuve ir dailiai apkepini is visu pusiu kad tokia kaip plutele rusva uzsidetu, tada paimi kokiu pora nemazu svogunu, supjaustai kubiukais nedideliais ir kartu apkepini kol pagels, tada jami pora bankiu naturalaus jogurto (man geriausiai tinka JOY po ~400ml ten kazkur tai)i jas imeti po pora sauksteliu buljono (na, jei yra kubeliai tai reik kazkaip pratirpdyt nedideliam kieky vandens), ismaisai ir uzpili ant viso sito daikto taip kad ispjova butu beveik "po vandeniu" (bent jau pas mane taip iseina), uzdengi ir troskini kokias hmz.... 30-40 min, tada atidengi, ivarai petrazoliu pora sauju, smulkiaipjaustytu ir dar kokias 10 min patroskini, kol petrazoles sushus ir paleis spalva. Tiekiama su bulvem. Skonis fantastiskas, o padazas tai is viso nerealiai skanus, galima ir be mesos naudot.... On 2010.03.27 17:14, zhegonskas wrote:
sveiki, pasiulykit koki paprasta uztikrinta recepta ne itin nagingam kulinarui. ryt turiu istaisyti pietus septyniems zmonems, tai pirma mintis kepti kazka orkaiteje ir imti gera jautienos ar kiaulienos vidine ispjova, kad butu sunku sugadinti mesa :) kiek laiko, kokia temperatura, etc :) nes patirties truksta :)
-- MaRiUs Kaunas