Tema: Re: Mesos konservai
Autorius: pelkiu diedas
Data: 2009-04-09 09:56:36
Aciu uz info, bandysim :) Tik neaisku kuriuo budu, ar Jusu ar "a" :)

"marius" <marius-b@delfi.lt> wrote in message 
news:grk54r$sac$1@trimpas.omnitel.net...
> Aš nuo pačio stiklainio viršaus kokius 2-3 cm palieku tarpą.
> Slėgio pripūsti 0,8 atmosferos. Jeigu pripūsi daugiau, tai arba įlenks nuo 
> slėgio į vidų dangtelius ir jie paskui nesilaikys visai, arba darbo eigoj 
> teks slėgį sumažinti per ventilį.
> Esmė tokia, kad neleisk užkilti daugiau kaip 3 atmosferom. Kaitini ir kai 
> pasieki 110-115 temperatura, tuomet pastoviai palaikyk ta temperatura 1 
> val. laiko.
> Veliau pakelk iki 118-120 ir dar kokia 20 min. Bet tik ziurek, kad jokiu 
> budu nevirsytum tu 120. Paskui isjungi ir palieki, kol pilnai atsals. 
> Dieną viręs, aš palieku per naktį ir
> kitos dienos ryte atidarau. Jeigu neiškentęs atidarysi, kai dar bus šiltas 
> puodas, tai dangteliai iššaudys. :)
> Aš dangtelius naudoju paprastus, tuos su aparatu uždaromus.
>
> Sėkmės konservavime :)
>
> "pelkiu diedas" <cha@chachacha.lt> wrote in message 
> news:grjvcs$j8q$1@trimpas.omnitel.net...
>> Aciu uz informacija!
>> Dar keletas klausimu:mesa deti iki stiklainio virsaus ar palikti tarpeli? 
>> Kai i puoda sudedam koki slegi pripusti? kokioj temperaturoj, kiek laiko 
>> virti? Stiklainius naudoti butinai uzsukamus aparatu ar galima ir tuos 
>> kur uzsisuka ranka dangtelis?
>>
>> "marius" <marius-b@delfi.lt> wrote in message 
>> news:gri9n2$v12$1@trimpas.omnitel.net...
>>>1 kg mesos 1 valgomas saukstas druskos. Nubrauktas. Malti juodieji 
>>>pipirai pagal skonį.
>>> Mėsą naudojau kiaulieną maišytą: sprandinę, kumpį. Kai sudedi mėsą į 
>>> stiklainį, ant viršaus 1 kvepiantį pipirą.
>>> Ir dar aš į stiklainį dejau po vieną šonkauliuką, nuo kurio konservai su 
>>> drebučiais gaunasi.
>>> Gavosi super ! :)
>>>
>>>
>>> "pelkiu diedas" <cha@chachacha.lt> wrote in message 
>>> news:grhnlo$tde$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Gal kas galetu pasidalinti patirtimi ir receptu (proporcijos, 
>>>> prieskoniai ir tt..) mesos konservavimui "autoklave"?
>>>>
>>>> Aciu!
>>>>
>>>
>>
>>
>