Ko gero daugelis mėgsta tikrą lazaniją. Lygiai taip pat daugelis tingi/neturi kada/nemoka peckeliotis pagal tikrą, mėsišką receptą. Tokiems siūlau supaprastintą dietinį variantą, adaptuotą iš Amerikos italų virtuvės patiekalo "baked ziti". Reikės: lazanijos lakštų 1 vidutinio svogūno skiltelės ar dviejų česnako (pagal skonį) didesnės skardinės konservuotų pomidorų (tos kur ~400g berods, jei iš Maksimos tai man patinka Mega di Cato) 100-150g rikotos (aš dedu 1/2 250g rikotos pakuotės) kelių šaukštų neprarūgusios 30% grietinės kiaušinio sviesto prieskoninių žolelių (bazilikas, lauro lapas ar visokie mišiniai ala itališkos žolelės) juodo pipiro druskos Papildomai: mocarelos džiugo ar pan. kieto sūrio Svogūną reikia smulkiai supjaustyti ir apkepti svieste. Baigiant kepti įspausti česnaką, trumpai apkepus supilti pomidorus, suberti prieskonius ir patroškinti kokį pusvalandį, kad suvirtų ir sutirštėtų. Tada padažas užbalinamas grietine (padažas turėtų būti nebe raudonas, o rausvas, bet grietinės skonis dar neturi permušti pomidorų), įmaišoma rikota, paragavus papildomai paprieskoninama pagal skonį ir įplakamas kiaušinis. Tada padažas susluoksniuojamas su sausais lazanijos lakštais kepimo inde (pirmas ir paskutinis sluoksniai padažo, ant dugno ir viršus galima užmesti kelis sviesto gabaliukus). Norint į tarpus galima įdėti mocarelos. Indas sandariai uždengiamas folija ir kepamas 35-40 minučių (tmp. gal 180-200°C). Tada atidengiama ir jau beveik galima valgyti, arba viršų pabarstyti džiugu ir dar kelias minutes apkepti orkaitėj. Galima apkepti ir be džiugo. Skanaus!