Tema: Chemija: dar kvailesnis klausimas nei ten kur buvo fizka...
Autorius: Levas
Data: 2012-05-11 17:51:01
Yra miltukai kuriuose yra tikriausiai silicio gelio milteliai, ivairios druskos ir panasiai. Reikia istraukti viena druska, tiksliau Ag. Jei nebutu silica gel, viskas paprasta- dapilam vamdens, biski azotkes, prafiltruojam, skysti maisom su NaCl, gauta AgCl susirenkam skalaujam ir valio.

O dabar ka bedarai, vistiek gaunasi šaltiena.

Pirmiausia galvojau kad ten viduje kazkokia organika. Todel paemiau miltelius, supyliau i indeli, pakaitinau iki indelio raudonumo. Milteliai pakeite spalva, konsistensija. Net i ikaitusius miltelius pustelejau deguonies, bet niekas jau viduje nedege.

50ml milteliu, 50ml vandens, 100 ml koncentruotos azoto rugsties... ir turim 180ml šaltienos- drebutienos.

Paėmiau šauktelį drebučių ir ant durniaus pridėjau tiek pat koncentruotos sieros rugsties- nu gavau kiek daugiau šaltienos :)

Pridėjus daugiau skysčio, galima išgauti kad ir kisielių, tačiau šita šlykštynė nesifiltruoja. O jei filtruojasi, tai labai daug sidabro lieka.

Čia siaip milteliai gryninti jūros vandeniui. Tikrasis jų panaudojimas- pora stiklinių jūros vandens, 80 gramu milteliu, sumaisom ir po 20...30 minučių geriam tai kas liko skysta. Drebučius išmetam į jūrą...

Per mažas kiekis, kad ji perdirbtu fabrikas, o išmesti nesinori, yra pusė bulvinio maišo. O ten daugiau nei 20% sidabro.

-- 
Bye, Levas
--
http://www.vabolis.lt